Skip to main content

To som ani nečakal

Obrázok používateľa Palo M.
Kategórie:
Projekt:

Tuším sa pomaly začínam orientovať v Drupale. A to som naozaj nečakal.

Keď som sa púšťal do tvorby nového webu pre BOINC.SK, bolo to hlavne preto, že už som mal plné zuby tých "nárekov" na fóre, ako nám len treba nový web. Zo všetkých sršal prístup "dejte mi lidi a já to udělám"... a najmenej rok sa nič neudialo.

Keďže na poli webdizajnu som bol úplný začiatočník, nemal som žiadnu konkrétnu predstavu. Drupal som len skúsil a nevedel som, ako to celé vypáli.

Postupom času som prechádzal rôznymi fázami:

  1. Počiatočný optimizmus. Videl som pár stránok (napríklad aj http://drupal.org), ktoré vyzerali na prvý pohľad dobre. Tak som si povedal, že Drupal je výborný.
  2. Brutálne rozčarovanie. Nainštaloval som Drupal a prásk - niečo strašné. Vizuálne aj administrátorsky. A bol som z toho jeleň. V tejto fáze som Drupal takmer odpísal.
  3. Pomalé učenie. Postupne som za browsovania rôznych návodov dokázal trocha prispôsobiť vzhľad a nastaviť základné funkcie. Tiež som si uvedomil, že sila Drupalu je naozaj v jeho moduloch. Že samotný Drupal bez akýchkoľvek prídavných modulov je takmer nepoužiteľný, ale podľa toho, aké moduly sa zvolia, dostane web svoje možnosti.
  4. Module Rider. Objavovanie nových modulov, skúšanie ich vlastností, úprava existujúcich modulov, či reportovanie chýb na stránke modulu. Tu už sa človek konečne prestane cítiť totálne stratený. V tejto fáze sa nachádzam teraz.

Čo príde ďalej, to netuším. Po počiatočnom "prepade preferencií" to už má len stúpajúcu tendenciu a snáď to tak bude pokračovať.

No votes yet

Suhlas

Ja som sa dostal do fazy cislo 4 ale nedostal som sa tak daleko ako Ty. To znamena vsetko prejst, konfigurovat, lokalizovat, kontrolovat, upravovat, testovat, ... Inak tie fazy uplne sedia :).

Voľby prehliadania komentárov

Vyberte si, ako chcete zobrazovať komentáre a kliknite na "Uložiť zmeny".