Skip to main content

A je to tu!

Kategórie:

Po fáze počiatočného testovania považujem web za dostatočne utrasený, aby sme mohli ísť naostro. Týmto vyhlasujem fázu pilot.

Okrem toho, že som zapracoval väčšinu komentárov z predchádzajúcich fáz vývoja webu, som pridal pár detailov - asi najviditeľnejšie sú mapy a AddToAny (rýchle linkovanie na webové zoznamy a sociálne siete).

Vytvoril som užívateľské účty pre prvých 30 členov tímu. Tieto účty už ostanú a obsah, ktorý bude vytvorený, tiež zostane zachovaný.

To, aké účty som vytvoril na Drupale, som rozhodol podľa fóra http://forum.boinc.sk/ nasledujúcim spôsobom:

  1. Vytvoril som spolu 30 účtov (pre začiatok).
  2. Tým, ktorí mali viac ako 50 príspevkov na fóre, som vytvoril účty všetkým.
  3. Nebolo to ani 30 ľudí, ostatných som dohodil tiež podľa počtu príspevkov, ale už som kontroloval, či boli prihlásení na fóre tento rok (2009). Ak nie, do zoznamu sa nedostali.
  4. Väčšina členov je zaradená do skupiny Autori. Zatiaľ sme len dvaja Redaktori: Hefto99 a ja. Do skupiny Autori som ale nezaradil niektorých užívateľov. Tí, čo sú členmi boinc.cz alebo CNT, sú "len" registrovaní užívatelia. A tí, ktorí nie sú členmi žiadneho tímu (alebo sú členmi iných malých tímov), sú Blogeri. Nie je to žiadna diskriminácia - a nie je problém na požiadanie (na fóre) zaradiť aj "externistov" medzi autorov. Len som predpokladal, že CNT i boinc.cz majú svoje vlastné weby a ak pociťujú potrebu písať články, realizujú sa tam. A tí, čo nie sú členmi BOINC.SK ani iných tímov, asi tiež nemajú motiváciu písať články - ale osobný blog by sa im mohol hodiť.

Účty som vytvoril manuálne. Pri registrácii je vyžadovaný e-mail, ktorý slúži na jednoznačnú identifikáciu a môže byť použitý aj pre reset hesla. Keďže nemám mailové adresy všetkých týchto ľudí, každému som v profile priradil neexistujúcu adresu a každému zasielam meno a heslo cez súkromné správy na fóre.

Vývoj webu samozrejme ešte nie je dokončený. Ale už by nemali byť veľké zmeny v systéme uloženia obsahu. Dajú sa urobiť úpravy vzhľadu (najbližšie sa chystám na profily, ktoré sa zatiaľ zobrazujú iba v základnom nastavení, čo nevyzerá veľmi atraktívne), ale to nebude mať vplyv na obsah samotný.

Takže sa všetci registrovaní môžu začať venovať písaniu noviniek, článkov, blogov a ďalších príspevkov... teraz!